Een tuin ontwerpen gaat altijd in samenspraak. Ik luister goed naar uw wensen en stel gerichte vragen om zo duidelijk te krijgen wat u in en met uw tuin wilt kunnen doen.
Mijn favoriete tuinstijlen zijn gevoelsmatig ontworpen tuinen, eetbare tuinen, natuurlijke tuinen, tuinen met organische vormgeving en tuinen met veel bloeiende planten die insecten en vogels aantrekken.

Het ontwerpen van een tuin gaat in een aantal fases:

  • Het voorgesprek waarin duidelijk wordt wat u wilt, waarin ik de tuin kan opmeten en waarin ik een aantal beelden kan schetsen van wat naar mijn idee goed in uw tuin past en bij uw wensen aansluit. Zo krijgt u een indruk van wat ik voor u kan betekenen. Dit onderdeel is gratis en vrijblijvend. Hierin hoor ik graag of u speciale wensen heeft, zoals bijvoorbeeld een FeelGoodGarden of een eetbare tuin…
  • Het maken van een schetsontwerp. Ik teken handmatig en werk deze tekening, of met de hand of digitaal, verder uit.
  • Met het schetsontwerp kom ik bij u langs en bespreken we samen de tekening en bekijken we hoe de tuin er dan uit gaat zien. Dat kunnen we letterlijk in de tuin beeldend proberen te maken. Of anders op papier.
  • Aan de hand van het schetsontwerp en de input die ik van u gekregen heb tijdens en in de week na het bespreken van het schetsontwerp maak ik een definitief ontwerp. Dit krijgt u digitaal van mij doorgestuurd. Hiermee is de eerste ontwerpfase afgerond.
  • Redden we het niet in deze vier stappen? Dan kunnen we in overleg het ontwerpproces uitbreiden, hiervoor reken ik dan meerwerk door met mijn uurtarief.

Met een afgerond ontwerpfase zijn twee vervolgstappen mogelijk:

  • Het maken van een beplantingsplan. Hierin staat aangeven welke planten er in de tuin komen, waar ze komen te staan en hoeveel het er zijn.
  • Het maken van een prijsopgave voor de aanleg van de tuin.

————————————————————————————————————————————————

Kijk op de tarieven pagina om te momenteel geldige tarieven te bekijken.

Tuinadvies op elk gebied, geef ik gratis, als ik bij u aan het werk ben. Dus u kunt altijd wat van mij opsteken!

Wilt u meer informatie over het ontwerpen van uw tuin? Of wilt u een vrijblijvende afspraak maken?
Neem dan contact met mij op via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres!

Matthijs Brandsma

Geef een reactie